Hoe is het eigenlijk met mij?

strand texel

Afgelopen week heerlijk uitgewaaid op Texel. Tijd om bij te komen, na te denken, helemaal niet te denken, gewoon te wandelen en te genieten…

Toch miste ik aan het eind van de week mijn dagelijkse meditatiemoment.

 S ’ochtends voordat ik de hond uit ga laten neem ik daar altijd even tijd voor.

 

Vandaag heb ik de draad weer opgepakt en ben de dag weer lekker gestart met meditatie en oefeningen. Ik vind dat heerlijk, maar waarom eigenlijk? Ik denk dat het komt omdat dat het moment is dat helemaal voor mezelf is. Het moment dat ik even helemaal niets hoef. Alleen maar rust en stilte.

Dat moment en dat gevoel pak ik als het ware vervolgens in en stop het ergens weg zodat ik er weer bij kan als het nodig is. Het helpt me bijvoorbeeld op het moment dat ik mezelf kwijt dreig te raken. Als het hectisch en druk is om me heen, als er veel van me gevraagd wordt, als er zoveel moet in zo weinig tijd….

Zo zit ik nu al een tijdje te werken, er komt steeds meer op me af, mijn hoofd loopt langzaam vol en ik kijk bezorgd naar de lange to do list naast mijn bureau.

Ik denk terug aan de rust en aandacht voor mezelf waarmee ik vanmorgen ben gestart. Tijd voor een extra oefening, dit is als het ware een checklijstje dat ik even langsloop. Hoe is het met mij? Ben ik erg druk in mijn hoofd? Kan ik wat gedachten laten gaan? Hoe is het met mijn lijf? Heeft er iets extra aandacht nodig? Zit er ergens spanning? Kan ik spanning loslaten of daarvoor een oefeningetje doen? En hoe is het in mijn hart? Is er een emotie die ruimte vraagt? Even stilstaan bij iets of iemand? Verdriet, blijdschap, zorg of angst? Er bij stilstaan kan al zoveel helpen zonder dat het gelijk met je op de loop gaat…

Al na een paar minuten merk ik het verschil. Ik voel me beter, rustiger. En ik heb enorm veel zin in een lekkere kop koffie met warme melk! Daar ga ik zo even tijd voor nemen. En daarna ga ik weer lekker aan de slag. De rust in mijn hoofd, hart en lijf is weergekeerd en ik voel me weer energieker. Uit ervaring weet ik dat deze oefening ook de concentratie ten goede komt en dat ga ik straks benutten als ik mijn lijstje verder ga afwerken!

2 november 2015 Category: gezondheid en energie

Return