Minder druk met aandachtsmanagement

Categorie: aandacht en het hier en nu

Ben je snel afgeleid en druk in je hoofd? Heb je het gevoel dat je hoe hard je ook werkt de hoeveelheid werk maar nooit minder wordt? Misschien is aandachtsmanagement dan iets voor jou. Lees onderstaand artikel en laat je inspireren om de (werk)druk eens op een andere manier aan te pakken. 

More

Durf jij aandacht te hebben voor verdriet? En neem je er je tijd voor?

Categorie: aandacht en het hier en nu

Mindfulness is aandacht hebben voor wat er is. Dus schrijf ik veel over de mooie kleine dingen van het leven die het waard zijn om aandacht aan te schenken.  Maar wat als er een gebeurtenis plaatsvindt die niet mooi is maar juist akelig, heftig of verdrietig?

More

Wat je kunt leren van tomatensaus?

Categorie: aandacht en het hier en nu

Vanwege mijn volle agenda stond ik om 1 uur s’middags tomatensaus te maken. Nu klinkt dat misschien alsof ik tijd heb om midden op de dag heerlijk in de keuken te staan, maar het was eigenlijk het enige moment die dag dat ik even vrij was. Dus alvast aan de slag met het avondeten. Pasta met zelfgemaakte tomatensaus met verse groentes en kruiden.

More

Meditatie voor mensen die niet stil kunnen zitten

Categorie: aandacht en het hier en nu

Ze zeggen wel eens dat schoenmakers zelf lopen op schoenen met gaten erin... Deze Mindfulness coach merkt aan zichzelf dat ze steeds meer gehaast voelt in deze drukke tijd. Een mooi moment om weer eens een nieuwe oefening uit te proberen. Alles wat ik in mijn werk toepas maak ik me altijd eerst zelf eigen. De beroemde monnik en Mindfulness leraar Tikh Nath Hanh heeft een mooie loopmeditatie-oefening die ik nog nooit heb gedaan. Die lijkt mij voor nu heel geschikt.     Nu vind ik Mindfulness vooral leuk als het lekker praktisch toepasbaar is, dus ik begin gewoon thuis, op mijn pantoffels; lopen van de keuken naar de kamer en terug.  

More

Vastgegroeid aan je mobieltje? (en de rest?)

Categorie: aandacht en het hier en nu

Gisteravond heb ik een interessante presentatie bijgewoond van Vincent Ariëns, de oprichter van Seats2Meet. Volgens hem hebben we na de agrarische samenleving en de industriële samenleving nu het stadium van de data society bereikt, ofwel de society 3.0. We leven steeds meer in een digitale wereld, die ons niet alleen allerlei informatie levert maar ons vooral een platform biedt om elkaar te ontmoeten. Geweldig. Wat een mogelijkheden, wat een kansen....! Het enige is dat het allemaal zoveel tijd kost.

More